Antonio
Antonio
Flexpool

Antonio

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende zorgmedewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Antonio Hidalgo Aragones (38) aan het woord: hij werkt in de flexpool van Avoord. “Voor mij is de dag pas goed als ik iemand een fijn moment kan bezorgen.”

Antonio werkt sinds april in de flexpool van Avoord als helpende op verschillende locaties. “Het is een soort intern uitzendbureau. Ik probeer de diensten in te vullen die door vast personeel niet gevuld kunnen worden. Er is altijd een gaatje in het rooster voor mij om in te vallen in één van de vestigingen.”

Flexibiliteit

Wat Antonio zo goed bevalt aan de flexpool is de flexibiliteit. “Ik kan zelf mijn rooster bepalen en dat vind ik heel fijn. Ik bekijk welke diensten er beschikbaar zijn en dan pik er eentje uit. Mijn afspraken plan ik daaromheen. Dat gaat allemaal een stuk makkelijker dan wanneer je een vaste baan hebt.” Die flexibiliteit is belangrijk, want Antonio werkt steeds op andere locaties én met andere collega’s. “Doordat ik steeds met andere collega’s werk, zie ik hoe zij hun werk doen. Daar leer ik van en soms leren zij weer wat van mij.” Die flexibiliteit is kenmerkend voor Avoord. “Alle locaties zijn anders en op iedere locatie leer ik nieuwe dingen. Bovendien is Avoord continue in ontwikkeling voor nu en voor de toekomst.”

Creativiteit

Steeds op een andere locatie werken betekent ook dat Antonio vaak nieuwe bewoners ontmoet. “Soms is dat wel lastig, bijvoorbeeld wanneer je iemand met dementie voor het eerst ontmoet. Dan moet je echt creatief zijn en verschillende scenario's in je hoofd hebben om iemand op de juiste manier zorg te verlenen. Iemand kan zomaar agressief reageren of geweld gebruiken. Je moet goed nadenken over hoe je daarmee omgaat.” Antonio gebruikt graag zijn creativiteit: “Soms wil iemand niet geholpen worden, maar meestal werkt humor het beste. Humor in de zorg is het allerbelangrijkste. Af en toe voel ik me net een Cliniclown. Laatst liep ik al zingend en stampend achter een bewoner en zijn rollator aan. Dat maakt werken in de zorg zo waardevol!”

De visie van Avoord is vooruitstrevend: we laten mensen zo lang mogelijk zichzelf zijn

Intern geluk

“Het allerleukste aan werken in de zorg zijn natuurlijk de mensen. Ze zijn zo dankbaar. Niet alleen omdat je voor ze zorgt, maar ook wanneer je ze een luisterend oor biedt. Of door gewoon met ze in gesprek te gaan. Er is altijd tijd om iets leuks te doen, al is het maar vijf minuten. Ik zorg er vaak voor dat ik mijn koffiepauze met de bewoners doorbreng. Dan neem ik de krant mee en dan gaan we daarover in gesprek. Ik stel ze vragen en heb het met de bewoners over vroeger. Dat vinden ze fijn en het is bovendien goed voor ze. De visie van Avoord is vooruitstrevend: we laten mensen zo lang mogelijk zichzelf zijn.”

Antonio is blij dat hij bij Avoord werkt. “Veel mannen denken dat werken in de zorg niet voor hen is, maar uiteindelijk is het veel belangrijker dat je je interne geluk vindt in een baan. Dat doe je door een baan te kiezen die past bij jouw karakter. Ben je creatief? Dan is werken in de zorg voor jou. Los je graag problemen op? Denk aan de zorg! Ben je ondernemend? Wil je graag dingen doen? Ook dan is de zorg een hartstikke leuke plek om te gaan werken. En vind je flexibiliteit en vrijheid belangrijk? Dan is er de flexpool van Avoord.”