Yvonne
Yvonne
Verzorgende

Yvonne

Yvonne: "Dat dorpse gevoel bij De Willaert doet mij altijd goed"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Yvonne Pijpers aan het woord. Zij is Verzorgende op de woongroepen bij locatie De Willaert.

“Na 19 jaar bij Avoord heb ik inmiddels op alle locaties gewerkt, maar locatie De Willaert trekt mij toch altijd weer. Het dorpse gevoel wat je in Zundert hebt zie je namelijk ook terug bij deze locatie” vertelt Yvonne met een glimlach. “Als sommige bewoners wat onrustig zijn en je hen aanspreekt met het Zundertse dialect, zie je hen rustiger worden. Het is herkenbaar voor de bewoner en je gaat terug naar vroeger.”

Dat dorpse gevoel bij De Willaert doet mij altijd goed

“Wat voor mij het werken in de zorg zo leuk maakt is de afwisseling. Het is iedere dag anders” vertelt Yvonne. “Ik leef me in, in de behoeftes van de bewoner en pas me daarop aan. Om een voorbeeld te noemen: de ene dag zing ik samen met een bewoner en de andere dag heeft de bewoner meer behoefte aan rust. Je zegt dan alleen wat nodig is en dat is prima. Het is ook belangrijk om creatief te denken. Door een bewoner in de avond te douchen bijvoorbeeld als dat minder belastend is voor de bewoner dan in de ochtend.

Daarnaast is de dankbaarheid en de genegenheid die je krijgt van de bewoners wat het werk zo waardevol maakt voor mij. Mijn doel is om de bewoner een fijne dag te geven. Je doet dit door te verzorgen, maar ook door kleinere dingen. Door een praatje te maken of samen met de bewoners het eten voor te bereiden, maak je de dag voor hun al fijn.”

“Naast mijn functie Verzorgende ben ik ook werkbegeleider. Ik begeleid leerlingen en leer hun onder ander hoe je zorghandelingen toepast in de praktijk, maar ook het stuk contact met de bewoners wat erbij komt kijken” vertelt Yvonne. “Maar de leerlingen leren niet alleen van mij, ik leer ook veel van hen. Zij komen net van school en dat zorgt ervoor dat je zelf ook weer ‘opgefrist’ wordt.”

Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar werken in de zorg bij Avoord heeft Yvonne nog een tip: “Loop een keertje mee, dan krijg je een goed beeld van het werk en proef je de sfeer.”

Wil je meer weten over werken bij Avoord? Kijk dan hier op onze website.