Susan
Susan
Gastvrouw

Susan

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Susan Hueting aan het woord. Zij is gastvrouw bij Het Anbarg in Etten-Leur.

Susan: “Ik heb jaren in de flexpool gewerkt en werk nu op een vaste woongroep als gastvrouw. En eerlijk gezegd, het is de beste baan die ik ooit heb gehad. Soms denk ik wel eens ‘had ik dit maar 10 jaar eerder geweten’. Wat ik zo leuk vind aan mijn baan? Het is heerlijk om te zien hoe de bewoners genieten van eten en een kopje koffie. Of van een activiteit of een wandeling samen. Muziek doet het ook altijd goed en dan hebben we veel lol met elkaar. Het schoon houden van de woongroep en het verzorgen van de maaltijden, zijn ook mijn bezigheden. Het is een afwisselende baan waarbij ik echt het verschil kan maken in de dag van de bewoners.”

Het persoonlijke contact met de bewoners, daar kan niks tegenop

Persoonlijk contact
“Maar waar niks tegenop kan is het persoonlijke contact met de bewoners. Het geeft mij zoveel voldoening om een glimlach op hun gezicht te zien of om troost te kunnen bieden als dat nodig is. Met bewoners naar de markt wandelen en daar een lekker stuk gebak eten, geniet ik ook erg van. Ook al zijn er zware momenten, het zijn juist die kleine geluksmomenten die het allemaal de moeite waard maken”, vertelt Susan.

Met alle liefde helpen
“Naast dat het zo’n leuke baan is, kan het soms ook pittig zijn. Ik werk met bewoners die je soms moeilijk op hun gemak kan stellen. Of als ze het besef niet meer hebben hoe ze moeten eten of drinken. Dat is af en toe best zwaar om te zien. Maar ik ben er dan om hen te ondersteunen en te helpen, wat ik met alle liefde doe!”

Zelf het ervaren en voelen
Susan: “Als je benieuwd bent of werken in de zorg iets voor jou is, zou ik zeggen: kom gerust langs en loop een dagje mee. Ervaar zelf hoe het is om dit werk te doen en praat met mensen die al in de zorg werken. Het is echt iets wat je moet voelen en ervaren om te weten of het bij je past.”

Ben je benieuwd naar meer verhalen van medewerkers? Je leest deze hier.
Zit er een droombaan bij voor jou? Bekijk de vacatures hier.