Rian
Rian
Medewerker Infobalie

Rian

Rian werkt bij de Avoord Infobalie: “De dankbaarheid die ik voel als ik cliënten en familie heb geholpen is heel fijn.”

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Rian van Steen aan het woord. Zij werkt bij de Infobalie op het Centraal Kantoor.

“Als medewerker van de Infobalie zorg ik ook voor onze cliënten, maar dan op een andere manier en met de dingen waar ik goed in ben,” vertelt Rian. “Onze werkzaamheden zijn heel gevarieerd. We ontvangen bezoekers, beantwoorden de telefoon en wijzen mensen de weg binnen de organisatie. Maar ik heb ook administratieve werkzaamheden. Die afwisseling vind ik heel fijn.”

Voordat Rian startte bij de Avoord Infobalie werkte ze als Verzorgende op Kloostergaard. “Tijdens mijn werk als Verzorgende merkte ik dat ik de administratieve werkzaamheden steeds leuker ging vinden. Samen met mijn teamcoach heb ik toen gekeken naar wat ik graag wilde doen. Ik haal uit mijn werk bij de Infobalie nu echt wat ik miste in mijn werk in de zorg. Het voelt voor mij als een verrijking. Het was extra leuk dat de Infobalie nog helemaal gevormd moest worden toen ik aan deze uitdaging begon. Ik heb geen moment spijt gehad!”

Deze week bestaat de Avoord Infobalie vijf jaar. “Het eerste half jaar na het ontstaan van de Infobalie was het heel erg zoeken. Wat willen we uitstralen? Wat is onze rol binnen de organisatie? En hoe kunnen wij medewerkers, cliënten en bezoekers zo goed mogelijk ondersteunen? We blijven altijd nadenken over hoe we de Avoord Infobalie kunnen verbeteren. Het is heel fijn dat wij daar ook over mee mogen denken.” Rian is zelf ook gegroeid in haar rol. Rian: “Ik heb vanuit Avoord verschillende opleidingen mogen volgen en dat heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ik voel me veel zelfverzekerder in mijn werk en sta sterker in mijn schoenen. Dat draagt bij aan mijn werkplezier.”

Maar het allermooiste aan Rians werk vindt ze de dankbaarheid die ze krijgt van cliënten en hun familie. “Ik heb ooit geleerd ‘werken in de zorg doe je met je hoofd, je handen en je hart’. En zeker dat laatste is belangrijk. De dankbaarheid die ik voel als ik cliënten en hun naasten heb geholpen is ontzettend fijn.”

Wil jij net als Rian zorgen voor onze cliënten? Bekijk dan de vacatures!

De dankbaarheid die ik voel als ik cliënten en familie heb geholpen is heel fijn.