Priscilla
Priscilla
Wijkverpleegkundige

Priscilla

Priscilla: "Ik heb mij altijd gehoord gevoeld"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Priscilla Raats (30) aan het woord. Zij is aspirant wijkverpleegkundige bij Avoord AanHuis Zundert.

“Op dit moment volg ik nog de opleiding voor hbo-verpleegkundige. Hierdoor ben ik  aspirant wijkverpleegkundige, maar ik voer al wel alle werkzaamheden uit,” vertelt Priscilla. “In de 12,5 jaar dat ik werkzaam ben bij Avoord is dit mijn derde opleiding. Het is fijn dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. En als je functie je niet meer past, wordt er gekeken naar wat je kan bieden of ontwikkelen binnen de organisatie.”

Mee veranderen in de zorg en persoonlijke ontwikkelingen

Priscilla gaat verder: “Er gebeurt veel in de ouderenzorg: er zijn steeds meer ouderen en steeds minder zorgmedewerkers. Avoord beweegt hierin mee. Het is belangrijk dat je de medewerkers blijft betrekken in de veranderingen en aandacht hebt voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. In mijn geval heb ik mij altijd gehoord gevoeld. Soms kreeg ik te horen dat het op dat moment niet passend was wat ik graag wilde, maar er werd altijd naar de mogelijkheden gekeken.”

Lid van VVAR
“Naast mijn werk bij Avoord AanHuis ben ik ook lid van de Verpleegkundige en Verzorgende AdviesRaad (VVAR) binnen Avoord. Ik vind het belangrijk om een stem te zijn voor onze beroepsgroep en daar zet ik mij graag voor in.”

Het respect en de dankbaarheid die je ontvangt van de cliënten vind ik zo speciaal.

Echt iets betekenen en zorgen

Priscilla: “Bij Avoord AanHuis focussen we erop om de cliënt weer in de eigen kracht zetten. Door bijvoorbeeld het juiste hulpmiddel in te zetten, mantelzorgers te ondersteunen of waar nodig zelf zorg te verlenen, kunnen zij in hun vertrouwde huis blijven wonen. Je kunt dan echt iets betekenen voor de cliënt. Het respect en de dankbaarheid die je ontvangt van de cliënten vind ik zo speciaal. ”

Ben jij op zoek naar een baan in de ouderenzorg en ben je benieuwd naar de vacatures? Bekijk deze hier.