Nancy & Rosewieta
Nancy & Rosewieta
Digicoaches

Nancy & Rosewieta

Nancy en Rosewieta zijn digicoaches bij Avoord: “We zien collega’s steeds zelfverzekerder worden in het digitale werken”

Steeds meer ouderen, steeds minder zorgmedewerkers en mantelzorgers. Dat vraagt om anders én slimmer zorgen. Digicoaches Nancy Michielsen en Rosewieta Fernandes helpen de medewerkers weg te vinden in de digitale wereld: ‘Wij zijn de vertalers van de techniek naar de werkvloer.’ 

Nancy en Rosewieta hebben allebei geen technische achtergrond als zij aan hun uitdaging als digicoach beginnen. Nancy werkte in Het Warm Hart en Rosewieta als verpleegkundige. “Dat wij geen ICT achtergrond hebben werkt juist in ons voordeel,” vertelt Rosewieta. “Wij begrijpen de technische uitdagingen waar de collega’s voor staan, want wij hebben ze zelf ook meegemaakt.” Nancy vult aan: “Wanneer iemand van ICT mij iets uitlegt, denk ik meteen na over hoe ik dat zo begrijpelijk mogelijk kan maken voor mijn collega’s op de werkvloer.”

We zien collega’s zelfverzekerder worden in het digitale werken

De wereld om ons heen verandert en zo ook de manier van zorgen. Één van de actielijnen van Avoord is dan ook ‘We gaan digitaal’. Dit jaar is De Nieuwe Werkplek gelanceerd en hebben alle medewerkers van Avoord een mobiele werktelefoon gekregen om zo ‘slimmer’ te zorgen. “Slimmer zorgen betekent dat we de techniek zo inzetten dat onze collega’s makkelijker en efficiënter kunnen werken,” legt Rosewieta uit. Een voorbeeld hiervan is de Medimo-app, een app voor het voorschrijven en toedienen van medicatie. “Collega’s kunnen nu wanneer ze een cliënt medicatie hebben gegeven dit meteen bij de cliënt aftekenen in de Medimo app. Dat scheelt veel tijd. En sommige cliënten vinden het ook leuk om dit samen te doen.”

Het werken met de Nieuwe Werkplek is een flinke uitdaging voor sommige collega’s. Nancy en Rosewieta zijn er juist om die collega’s vertrouwen te geven in hun werk. “We merken dat collega’s steeds zelfverzekerder worden in het werken met de Nieuwe Werkplek,” vertelt Nancy. “Op het begin vonden sommigen het heel spannend en waren ze bang dat ze het niet zouden kunnen. Om die mensen dan nu veel zekerder te zien in hun werk vind ik heel mooi. Daar doe ik het voor.” Daar is Rosewieta het mee eens: “Het is zo leuk om iemand dan te horen zeggen ‘het lukt me nu zelf’ of zelfs ‘ik heb een collega nu ook geholpen’. Ik kan dan echt trots zijn op diegene.”

De technische ontwikkelingen gaan verder. Rosewieta: “Nu gaan we verbeteren. We gaan er voor zorgen dat de techniek gaat werken voor de medewerkers en niet de medewerkers voor de techniek.” Nancy vult aan: “Eigenlijk zijn we nooit klaar. We blijven onze collega’s helpen en we blijven leren. Ook van onze collega’s.” Dat maakt het werken als digicoach voor Rosewieta en Nancy zo leuk. “Hier wil ik echt nog heel lang verder mee.” 

Wil je ook jouw steentje bijdragen in de ouderenzorg? Bekijk dan onze vacatures!