Moniek
Moniek
Zorgondersteuner

Moniek

“Ik ben een mensen-mens, zorg graag voor een ander en dat kan ik allemaal kwijt in mijn werk"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Moniek van Laerhoven aan het woord. Zij is zorgondersteuner in de Flexpool.

“In juni 2022 kwam ik bij Avoord werken als schoonmaakmedewerker. Op het werk hoorde ik over de opleiding Zorgondersteuner. Dit leek mij wel wat! Nadat ik wat rond gevraagd had, heb ik mij aangemeld voor de opleiding. De functie zorgondersteuner was een mooie basis om eventueel verder te leren en door te groeien. En dat ga ik doen! In het najaar begin ik met de opleiding Helpende met aansluitend Helpende Plus. Wie weet ga ik daarna door als Verzorgende IG, maar dan loop ik wel erg op de zaken vooruit”, vertelt Moniek lachend.

Ik hoorde over de opleiding Zorgondersteuner. Dit leek mij wel wat!

“Ik ben een mensen-mens, zorg graag voor een ander en dat kan ik allemaal kwijt in mijn werk. Vertelt een bewoner hetzelfde verhaal voor de 10e keer? Geen probleem, ik luister met alle liefde en veel plezier. Pas kwam een bewoonster naar mij toe. Ze sloeg een arm om mij heen, legde haar hoofd tegen me aan en maakte een kussend geluid. Dat is toch geweldig.”

“Het werken in de Flexpool is soms uitdagend. Het is afwisselend en flexibel, wat fijn is, maar de andere kant is ook dat je geen ‘vaste’ cliënten hebt. Soms vind ik het lastig als je de cliënt niet heel goed kent, hoe je diegene dan het beste kunt helpen. Gelukkig kan ik altijd bij mijn collega’s terecht.”

Moniek heeft nog een tip: “Twijfel je om te werken in de zorg? Kijk dan eens naar de opleiding Zorgondersteuner. Informeer of loop een dagje mee in de zorg. Als je dan net zo verliefd wordt op je werk zoals ik, dan weet je: ik zit op mijn plek.”

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van opleidingen? Neem dan contact op via lerenenontwikkelen@avoord.nl. Of bekijk hier de vacatures.