Miranda
Miranda
Medewerker Dagbesteding

Miranda

“Het is een fijne baan met hele mooie pareltjes langs de weg.”

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Miranda Dirven aan het woord. Zij is medewerker op de Dagbesteding bij locatie Kloostergaard.

“Een quote die ik erg mooi vind is: ‘Everybody deserves somebody who makes them look forward to tomorrow’. Dat is waar de dagbesteding voor mij voor staat; je wilt dat iemand uitkijkt naar morgen. We organiseren verschillende spel/beweeg en creatieve activiteiten voor de cliënten, maar we houden ook veel mooie gesprekken onderling met elkaar. Mensen hebben behoefte om te delen met elkaar”, vertelt Miranda.

“Als mensen om bepaalde redenen geen gebruik kunnen maken van de dagbesteding in een groep, omdat zij bijvoorbeeld snel overprikkeld raken of omdat ze graag op zichzelf zijn, dan komen we aan huis en geven wij hen individuele aandacht. Als een cliënt graag naar buiten wil dan gaan wij mee. En als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor dan zijn wij er ook”, vertelt Miranda.

“Wat ik wel soms lastig vind aan mijn werk, is dat je nog meer voor hen wil doen maar dat je soms handen tekort komt. Ouder worden gaat niet zonder gebreken. Mensen moeten veel inleveren en daar hebben zij dan ook moeite mee. Daardoor wil ik veel voor hen doen, maar dat gaat niet altijd. Toch komen we een heel eind gelukkig”.

Miranda gaat verder: “Aan de reacties van de cliënten zie ik dat dit welzijnswerk veel voor hen betekent. Zodra je binnenkomt om ze op te halen voor weer een ochtend of middag gezellig met elkaar, zijn de mensen zo blij. De dagbesteding speelt dan ook een grote rol in het ontmoeten van elkaar”.

“Doordat de mensen zoveel samen komen tonen ze ook belangstelling in elkaars leven. Als een cliënt zegt ‘Ik kan er morgen niet bij zijn want ik moet naar het ziekenhuis’ dan word er de volgende keer gevraagd aan die betreffende persoon hoe het in het ziekenhuis is gegaan. Ik vind het mooi dat ze interesse tonen in elkaar en dat ze waar nodig elkaar proberen te steunen”, vertelt Miranda met een glimlach.

“Het is een fijne baan met hele mooie pareltjes langs de weg.”

Ben jij benieuwd naar een baan in de ouderenzorg? Bekijk dan hier onze vacatures.

 

De dagbesteding speelt een grote rol in het ontmoeten van elkaar