Melenie
Melenie
Mbo-verpleegkundige

Melenie

"Het afwisselende werk maakt het zo leuk, maar ook de lol die ik heb met de cliënten en mijn collega’s."

Waarom kies je een baan in de zorg? Wat drijft zorgverleners? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Melenie Boeren aan het woord. Zij is mbo-verpleegkundige op de woongroepen bij locatie Het Anbarg.

Melenie vertelt: “Ik ben een echte teamplayer en werk graag samen met collega’s. Momenteel werk ik op de woongroepen voor mensen met dementie. Het afwisselende werk maakt het zo leuk, maar ook de lol die ik heb met de cliënten en mijn collega’s.”

Iedere dag brengt zoveel leuke momenten: er voor de cliënt zijn, de oprechte aandacht en net dat extra stukje comfort bieden

“Ik heb 25 jaar als verzorgende gewerkt bij een andere zorgorganisatie en ben toen de opleiding mbo-verpleegkunde gaan volgen. Helaas kon ik mijn laatste studiejaar daar niet afmaken, maar gaf Avoord mij wel de kans om de opleiding af te ronden. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik werk nu alweer meer dan een jaar bij Avoord.”

In de zorg werken heeft Melenie altijd getrokken en ze heeft er nog steeds veel plezier in. “Iedere dag brengt zoveel leuke momenten: er voor de cliënt zijn, de oprechte aandacht en net dat extra stukje comfort bieden. Werken in de zorg is echt iets voor mij, maar ik was wel op zoek naar verdieping. Doordat ik mijn opleiding heb afgerond, sluit ik me nu aan bij projecten. Of ik pak het administratieve stuk op en loop mee met artsen om de bijzonderheden van cliënten door te spreken.”

“Het is voor mij wel belangrijk om naast het werken in de zorg andere dingen er naast te blijven doen. Ik heb bijvoorbeeld in de ondernemingsraad gezeten en ik vind het altijd leuk om bij nieuwe projecten aan te sluiten”, vertelt Melenie.

Ben jij ook benieuwd naar een opleiding bij Avoord of naar de vacatures? Kijk dan hier.