Marloes
Marloes
Zorg- en woonbemiddelaar

Marloes

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende zorgmedewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag vertelt Marloes Graumans waarom ze in 2018 de overstap maakte naar een baan in de zorg. “Ik hoop nu andere mensen te inspireren om in de zorg te komen werken. Als je erover nadenkt, doe het gewoon!”

Marloes werkt in de financiële wereld wanneer ze erachter komt dat ze meer voldoening nodig heeft in haar werk. “Toen ik vertrok uit de financiële wereld was ik op zoek naar een baan die betekenisvol is. Ik wil met mensen het gesprek aangaan zodat ik iets voor een ander kan betekenen. En als zorg- en woonbemiddelaar doe ik dat zeker.”

Aanspreekpunt

De voor Avoord nieuwe functie is Marloes op het lijf geschreven. “De afdeling Cliënten Service Bureau is opnieuw ingericht en mijn functie is daaruit ontstaan. Ik ben verantwoordelijk voor het vinden van een gepaste plaats voor nieuwe cliënten en ik ben het aanspreekpunt voor cliënten die hoog op de wachtlijst staan. Ik begeleid de cliënt en zijn naasten bij het proces om een nieuw thuis te vinden en ik bereid een zorgleefplan voor die aansluit op de zorgvraag.”

Dankbaar werk

Wat Marloes zo leuk vindt aan haar werk, is het contact met de mensen. “Het geeft mij veel voldoening gepaste zorg te vinden, gesprekken te voeren en echt iets te kunnen betekenen voor een ander. Mensen verlaten hun huis wanneer ze bij ons komen wonen en dan is het belangrijk dat ze zich wel snel thuis voelen. Dat doen we door een cliënt die hoog op de wachtlijst staat een huisbezoek te brengen. Tijdens het huisbezoek bespreken we de zorgvraag van de cliënt, maar ook de hobby’s en de sociale contacten van de cliënt.”
Marloes wordt overladen met dankbaarheid door haar cliënten en hun naasten. “Laatst heb ik een woonoplossing gevonden voor een cliënt in Rijsbergen, ‘haar dorp’. Een plek waar ze ondanks de vele veranderingen in haar leven in ieder geval haar eigen sociale kring om zich heen heeft. Het is zo mooi om terug te zien dat cliënten dankbaar zijn voor het werk dat je voor ze doet.”

Ik wil dat mijn werk betekenisvol is

Het hoort erbij

Met de toename van het aantal ouderen en die vervolgens ook ouder worden in het vooruitzicht, zal die zorg in de toekomst moeten veranderen. Desalniettemin is Marloes positief: “Dat hoort erbij. Soms is er niet direct plaats op de locatie van voorkeur of gebeurt er iets acuuts thuis, waardoor thuiswonen niet meer gaat. Dan ga je samen met de cliënt en de naasten in gesprek over een alternatief welke niet direct de voorkeur heeft, maar waardoor de cliënt wel de juiste zorg kan ontvangen.” 

Beleid voor de toekomst

“Bovendien is Avoord erg vooruitstrevend. Er wordt nagedacht over de veranderingen die op ons afkomen in de toekomst. En wij worden er als personeel bij betrokken en denken mee aan oplossingen. Met leer- en inspiratiesessies wordt er echt naar ons geluisterd. En het is bovendien fijn met elkaar dat gesprek aan te gaan.”

Marloes is blij dat ze de stap heeft gemaakt en nu bij Avoord werkt. “Avoord heeft me de kans gegeven om me om te scholen. En zelfs een op maat gemaakte opleiding aangeboden. Avoord heeft veel te bieden, ook voor mensen die niet per se naast het bed willen staan. Er zijn zoveel andere functies in de zorg.”