Karin
Karin
Verpleegkundige

Karin

Karin ging sfeer proeven bij het Franciscushof en is nooit meer weggegaan: “Het beviel meteen zo goed!”

Waarom kiezen de medewerkers van Avoord voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Karin Braspenning (54) studeerde af als kinderverpleegkundige, maar werkte de laatste jaren in haar praktijk aan huis voor voetreflextherapie. “Ik klopte aan bij Avoord met de vraag of ze me konden gebruiken. Dat was geen overbodige vraag.”

Karin werkt nu alweer twee jaar in het Franciscushof in Etten-Leur, waar ze geniet van de afwisseling. Want net als Karin heeft deze afdeling een transitie doorgemaakt. “We zijn net omgeschakeld van een somatische afdeling naar een psychogeriatrische afdeling. Als verpleegkundige heb ik daar een overstijgende rol in. Ik doe veel meer dan het bieden van zorg. Ik ben betrokken bij de organisatie van de transitie. Die afwisseling maakt het werk leuk.”

Ik kreeg alle vrijheid om te ontdekken op welke locatie, afdeling of discipline ik wilde werken

Alle kansen van Avoord

Voordat Karin begint bij Avoord, raadt het management haar aan om eerst even rond te kijken. “Ik kreeg alle vrijheid om te ontdekken op welke locatie, afdeling of discipline ik wilde werken. De eerste locatie die ik bezocht was het Franciscushof. Dat beviel vanaf het begin af aan zo goed, dat ik nergens anders ben gaan sfeer proeven. Het is bijzonder om een kijkje te krijgen in de geschiedenis en cultuur van de zusters die daar wonen.”

Ook helpt Avoord Karin om snelle stappen te maken. “Ik begon als helpende niveau twee en toen ik dat eenmaal onder de knie had, kon ik snelle stappen maken om uiteindelijk weer als verpleegkundige te werken. Ik moest alleen mijn BIG herregistreren en Avoord ondersteunde mij daarin. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Ik koos voor een zelfstudietraject. Het was tijdens corona dus ik had wat extra vrije tijd om te studeren.”

Een extra grote glimlach

Als verpleegkundige ervaart Karin de frustraties van de tijdsdruk in de zorg. “Je wilt zoveel meer doen dan je kunt. Dus dan werk je jezelf in een spagaat om toch dat beetje extra zorg te bieden. Als dat vervolgens lukt, krijg je daar een extra grote glimlach voor terug. Bijvoorbeeld door een bewoner toch nog even in het snoezelbad te doen. Van zoiets simpels worden ze zo blij! Maar ook mijn kennis als voetreflextherapeut pas ik nog steeds toe. Wanneer ik iemands voeten insmeer geef ik af en toe een lekkere massage.”

Van leerling naar begeleider

Het overbrengen van kennis vindt Karin een interessant gebied om meer over te leren. “Ik ben zelf net omgeschoold en gesetteld. Ik voel me op mijn plek om leerlingen te begeleiden en zou me graag verder willen ontwikkelen om dat nog beter te doen. Dat is mijn ambitie: mensen enthousiast maken voor hun werk. Ik vind het ook belangrijk dat mensen weten dat ze op allerlei verschillende niveaus kunnen beginnen in de zorg. En als de zorg je passie is ben je nooit te oud om te leren. Je betekent zo veel in de zorg, dat is altijd de moeite waard.”

Wil je ook bijdragen in de ouderenzorg? Bekijk hier onze vacatures.