Eveline
Eveline
Gastvrouw

Eveline

Eveline ontdekt haar passie als vakantiekracht: ‘Bij Avoord heb ik mijn hart voor de zorg ontdekt’

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Eveline Ruikes (23) aan het woord: “In 2020 begon ik als vakantiekracht bij Avoord en al vrij snel wist ik: hier wil ik blijven werken.”

Gastvrouw en muziekstudent

Eveline werkt ruim anderhalf jaar als gastvrouw bij de zorgappartementen Rijserf. “Als gastvrouw ondersteun ik in de zorg. Ik help met het maken van het ontbijt, het opdekken van de bedden en ik verzorg het koffierondje. In principe doe ik alle kleine dingetjes die van de zorgmedewerkers overgenomen kunnen worden, zodat zij zich écht kunnen focussen op de zorgtaken zelf.”

Naast haar werk studeert Eveline voor docent muziek. “Tijdens mijn studie focus ik me op iets heel anders. Ik was aan deze studie begonnen voordat ik wist dat ik de zorg zo leuk vond. Door bij Avoord te starten heb ik mijn zorghart ontdekt. In juni ben ik klaar met mijn opleiding, dan wil ik graag een opleiding in de zorg gaan volgen. Ik wil hier groeien en er mijn werk van maken. Ook binnen Avoord bestaat de mogelijkheid binnen anderhalf jaar door te groeien naar verzorgende.”

Bij Avoord heb ik mijn hart voor de zorg ontdekt

Wederzijdse interesse

Wat maakt werken in de zorg dan zo leuk? Voor Eveline is dat de wederzijdse interesse. “Het leukste is dat ik de cliënten nu goed ken en zij mij ook. Als je terugkomt van vakantie vragen ze hoe het was. Of als je uiteten gaat, vragen ze de volgende dag wat je gegeten hebt. Andersom vraag ik ze hoe het bezoek van de familie is geweest. Mensen zijn je dankbaar als je dat onthoudt. 

Bovendien ben ik jong, dus de bewoners nemen graag de rol van opa of oma op zich. Toen ik een weekendje naar Parijs ging, werd ik door iedereen gewaarschuwd dat ik goed op mijn tas moest letten en niet met vreemde mensen mee mocht.” 

Familie en collega’s

Het fijne contact schept een bepaalde band met cliënten, vertelt Eveline. “Het is heel leuk om te zien hoe die band groeit. Laatst zei een cliënt toen ik binnenkwam ‘Oh, ik dacht dat het familie was. Maar jij bent de zuster en eigenlijk is dat ook familie’. Maar, omdat je elkaar iedere dag ziet betekent het ook dat het moeilijk is wanneer een bewoner ziek is of komt te overlijden. Je bent zo gewend elkaar iedere dag te zien en ineens is iemand er dan niet meer.”

Gelukkig vindt Eveline in zulke gevallen steun bij haar team. “Avoord is een hele collegiale organisatie. De collega’s zijn er voor elkaar, niet alleen om werkgerelateerde vragen te beantwoorden, maar ook omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in een ander. Op kantoor vinden we altijd even de tijd om te kletsen of grappen te maken. Daarna ga je weer aan het werk, want uiteindelijk staat de cliënt vooraan. Als collega’s werk je samen zodat de bewoners het eind van hun leven goed kunnen beleven. Het is heel fijn om zo te werken.”

Wil jij ook in de ouderenzorg bij Avoord werken? Bekijk dan hier onze vacatures.