Daisy
Daisy
Verzorgende IG

Daisy

Daisy: "De invulling van je werkdag is altijd heel afwisselend"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Daisy Sonneveldt aan het woord. Zij is Verzorgende IG / Eerst Verantwoordelijke Verzorgende bij de appartementen op locatie Kloostergaard.

“Wat ik nog steeds leuk en bijzonder vind is dat ik één van de eerste medewerkers was op locatie Kloostergaard. De bewoners van het Sint-Elisabethshuis verhuisden naar het nieuwe Kloostergaard en gingen van kleinere kamers naar ruime appartementen. Veel bewoners moesten nog aan extra meubels komen, zo’n verschil in ruimte was het”, vertelt Daisy met een glimlach.

Het werken op de zorgappartementen geeft Daisy nog altijd veel voldoening. Daisy: “Door te werken met bewoners met dementie én met bewoners met chronische lichamelijke aandoeningen, is de invulling van je werkdag heel afwisselend. Dat maakt ook het contact met de bewoners divers. Sommige bewoners vragen nog hoe het met jou gaat en soms voeren we een heel gesprek. Die interactie is ook fijn.”

De invulling van je werkdag is altijd heel afwisselend

Daisy gaat verder: “Je maakt vele mooie momenten mee met de bewoners. Je brengt zoveel tijd met hen door. Toen ik trouwde ben ik samen met mij man langs de bewoners geweest om mijn trouwjurk en zijn pak te laten zien. Ook vertelde we achteraf hoe de grote dag was, want iedereen was zo nieuwsgierig en blij voor ons. Toen mijn oudste zoon geboren was, vroegen de bewoners: ‘Kom je even langs met je zoon?’ Ik vond het erg leuk dat zij zo betrokken waren en ik ben uiteraard even langs geweest.”

“Tegelijkertijd zijn de mooie momenten soms ook de moeilijke momenten. Je deelt zoveel met de cliënt, maar ook met de familie. Als iemand dan overlijdt, is dat extra moeilijk. Het is aan de andere kant ook weer mooi dat je iemand tot het einde hebt mogen begeleiden en verzorgen. Met de familie bouw je vaak ook een band op en je kunt een troost zijn voor de familie. Je lacht, maar huilt soms ook samen.”

Daisy: “Ik zit helemaal op mijn plek nu. Mijn droom was altijd al om verzorgende in de ouderenzorg te worden, en dat is gelukt. Ik heb een fijn team waarmee ik werk en ik leer elke dag wel weer iets nieuws. Wat wil je nog meer.”

Ben jij ook benieuwd naar een baan in de ouderenzorg? Kijk dan hier voor de vacatures.