Bianca
Bianca
Managementassistent

Bianca

"Als managementassistent in de zorg ondersteun je de managers en een beetje meer"

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag is Bianca Scholtes aan het woord. Zij is managementassistente op locatie De Willaert in Zundert.

“Mijn rol als managementassistente is heel afwisselend. Ik ondersteun twee zorgmanagers. Werkzaamheden als afspraken inplannen, notuleren bij projecten en de agenda opstellen komen daar bij kijken. Naast deze werkzaamheden weten de zorgmedewerkers mij ook goed te vinden bij vragen of ik ben de schakel naar de manager of juiste afdeling. De collega’s bij De Willaert zijn erg begaan met elkaar en de behulpzaamheid is groot. Daar krijg ik energie van”, vertelt Bianca.

Het is erg mooi om te zien hoe warm collega’s met de bewoners omgaan

Ondersteunen en een beetje meer
”Net voor corona kwam, begon ik bij Avoord. Ik heb veel verdriet gezien, zowel bij de bewoners als bij de zorgmedewerkers. Dat vond ik erg moeilijk om te zien aan ‘de zijlijn’. En de werkdruk in de zorg blijft hoog, ook nu de pandemie voorbij is. Collega’s van de zorg vliegen heen en weer van cliënt naar cliënt. Als managementassistent in de zorg ondersteun je de managers en een beetje meer. Ik vind het fijn om de collega’s te ondersteunen waar ik kan. En dat doe ik met plezier!”

Persoonlijk en betrokkenheid
“Wat ik zo leuk vind aan werken in de zorg? Het is erg mooi om te zien hoe warm collega’s met de bewoners omgaan. De betrokkenheid voor de ouderen van vandaag voel je. Dat is ook wat me aansprak aan Avoord: de persoonlijke benadering en de zorg om de medemens.”

Ben je benieuwd hoe jij je steentje kunt bijdragen bij Avoord? Bekijk onze vacatures en reageer.