Anthony
Anthony
Locatie coördinator

Anthony

Werken in de ouderenzorg is zoveel meer dan alleen ‘aan het bed’ staan of zorgen. Bij Avoord werken ook vakspecialisten die het mogelijk maken dat het zorgpersoneel zorgeloos kan zorgen. Vandaag is Anthony Bakx aan het woord. Hij is Locatiecoördinator Facilitair bij onze locaties Het Anbarg en Contrefort.

Afgelopen zomer begon Anthony als Locatie Coördinator Facilitair voor de locaties Het Anbarg en Contrefort. De functie is nieuw binnen Avoord. Er was veel behoefte, vanuit de zorg- en facilitaire medewerkers, aan een facilitair aanspreekpunt en sturing op de locatie.

“Als medewerkers, bewoners of familie vragen hebben over facilitaire zaken, ben ik het aanspreekpunt. Een teamondersteuner die zich afvraagt hoe de levering van boodschappen in zijn werk gaat, kan bij mij terecht. Maar ook als er vragen zijn over veranderende afspraken met de wasserette zijn ze bij mij aan het juiste adres. Eigenlijk ben ik de verbinder tussen de zorgmedewerker en de facilitaire medewerkers”, vertelt Anthony enthousiast.

Ik ben de verbinder tussen de zorgmedewerker en de facilitaire medewerkers

Oplossingen bieden
Anthony: “Dat maakt mijn werk ook zo leuk; luisteren naar mensen en vervolgens een oplossing bieden. Daar krijg ik voldoening van. De oplossingen hoeven niet altijd groots te zijn. Ik hoorde dat een oude en versleten bank al een lange tijd op de gang in de weg stond. Medewerkers en bewoners hadden meer behoefte aan een tafel op die plek. Zo gezegd en gedaan en daar kregen we direct positieve reacties op. Door lampjes op de tafels in Het Warm Hart (ons grand café) te zetten, was er meteen meer sfeer waar mensen erg blij mee waren. Dit zijn aanpassingen die niet lastig te realiseren zijn, maar wel zorgen voor positiviteit.”

Begrip voor elkaars vak
“Er zijn natuurlijk ook aanvragen of wensen van medewerkers en bewoners die niet direct op te lossen zijn. Het is dan aan mij om de mensen erbij te betrekken en het goed uit te leggen. Dat vind ik belangrijk. Mijn andere doel is te zorgen dat zorgmedewerkers en medewerkers van de facilitaire afdeling fijn samenwerken en begrip hebben voor elkaars vak.”

Wil jij ook vanuit je eigen expertise een bijdrage leveren aan onze zorg? Pak je kans en kom ons versterken met jouw kwaliteiten! Je vindt alle vacatures hier.