Agnes
Agnes
Verzorgende IG Dagopvang

Agnes

Agnes werkt al 33 jaar bij Avoord: ‘Mensen een leuke dag bezorgen, dat is mijn roeping’

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende zorgmedewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag deelt Agnes haar ervaring. Ze werkt al 33 jaar bij Avoord: “Ik voel me gewaardeerd bij Avoord, anders had ik hier niet zo lang gewerkt.”

Na 33 jaar heeft Agnes nog steeds iedere dag plezier in haar werk. “Het is een uitdaging om de cliënten een leuke dag te geven. Ik wil dat ze tevreden naar huis gaan, dat is mijn roeping. Iedere dag organiseren we allerlei activiteiten voor een groep mensen. De meeste cliënten wonen nog thuis en komen ‘s ochtends aan op de dagopvang. Dan drinken we een kopje koffie, lezen we de krant. Ook bij het kiezen van de maaltijd en boodschappen doen worden de cliënten betrokken. Tegen de middag koken we samen, cliënten schillen de aardappelen en snijden de groenten. Daarna eten we met zijn allen. Dat is belangrijk, want: zien eten, doet eten. Ook de geur van het eten wekt een goede eetlust op.” 

Mensen een leuke dag bezorgen, dat is mijn roeping

Rummikub en Smart TV Karaoke

Iedere dag is de doelgroep verschillend en dus speelt Agnes in op wat de mensen willen. “Sommige mensen komen hier al jaren. En ja, dan merk je het ook wanneer ze achteruitgaan en moeite krijgen met hun spraak of geheugen. Dat is wel verdrietig. Maar we proberen er altijd iets moois van te maken. Samen met de vrijwilligers en stagiaires organiseren we zo veel mogelijk activiteiten. En dan is het mooi om te zien dat iemand opbloeit en uit zijn schulp kruipt. Bijvoorbeeld door oude schoolliedjes te zingen met de groep. Maar we gaan ook wel eens jeu de boulen, sjoelen of rummikuppen.”

Gemoedelijk sfeertje

Agnes voelt zich helemaal thuis in Zundert. “Ik ken bijna alle locaties, maar Zundert blijft mijn favoriete locatie. De verbinding met de mensen is groter, het is allemaal wat gemoedelijker. Het is een kleine locatie met een wat dorps karakter. Je kent bijna iedereen als je hier woont en dat komt de sfeer ten goede. Maar ik heb ook een fijne verbinding met Etten-Leur. Eigenlijk voelen alle locaties heel bekend en vertrouwd.”

Dankbaar werk

Dankbaarheid is het sleutelwoord in de zorg. “Er is zoveel voldoening te halen uit dit werk. De dagen vliegen voorbij. Ik ben bovendien ook niet het type om heel de dag achter de computer te zitten. Als je wilt werken in de zorg, staat je zeker geen saaie baan te wachten. Het is mooi werk.

Wil je ook bij Avoord werken? Bekijk dan hier onze vacatures.