Mail ons Bel ons

Werken bij Avoord

Aan de slag bij Avoord!

Locaties

Avoord heeft zeven locaties. Het Anbarg is de grootste locatie waar ook de afdelingen Tijdelijk Verblijf en Behandeling & Advies zijn gevestigd. In de buurt van de haven in Etten-Leur bevindt zich locatie Contrefort. Vlakbij de Bisschopmolen kent Avoord nog drie zorginstellingen: Franciscushof,  Kloostergaard en het highcare hospice Marianahof. Rijserf is het woonzorgcentrum in Rijsbergen en in Zundert is De Willaert gevestigd in een modern gerenoveerd klooster. Op deze locaties wonen cliënten in woongroepen, zorgappartementen en huurappartementen.

Woongroepen

Wanneer zelfstandig wonen niet meer veilig en verantwoordelijk is, is wonen binnen één van onze kleinschalige groepswoningen een oplossing. Onze groepswoningen zijn er voor mensen met lichamelijke beperkingen (somatisch), met geheugenbeperkingen (psychogeriatrisch) of een combinatie daarvan. Met belevingsgerichte zorg richten wij ons samen met de cliënten op het behouden van vaardigheden/zelfstandigheid en het eventueel terughalen van belevenissen van vroeger; zoals het bespelen van een muziekinstrument. Je zoekt de balans tussen helpen, zorgen en zelf laten doen. Zo zorgen we voor een fijne dag voor onze cliënten. Door de inzet van teamondersteuners (voor de administratieve randzaken) en gastvrouwen/heren streven wij ernaar om te samen de beste zorg te leveren. Elke dag weer!

Zorgappartementen

Cliënten die zorg nodig hebben maar zelfstandig willen blijven wonen kunnen verblijven in een zorgappartement. Je begeleidt en verzorgt onze cliënten in hun eigen thuissituatie op één van de Avoord-locaties. De appartementen zijn voorzien van een eigen toilet en badkamer en een alarmeringssysteem. De zorg is dus altijd dichtbij. De zorgappartementen zijn gevestigd in Het Anbarg, Kloostergaard, Rijserf en De Willaert.

Huurappartementen

Op een aantal locaties van Avoord zijn ook huurappartementen beschikbaar. De appartementen zijn geschikt voor iedereen die (nu of in de toekomst) zorg nodig heeft en zelfstandig wil blijven wonen. Binnen de huurappartementen wordt de zorg verleend door Avoord AanHuis.

In de wijk (Avoord AanHuis)

Zo lang mogelijk zelfstandig veilig thuis blijven wonen, is het uitgaanspunt van Avoord AanHuis. Avoord kent meerdere wijkteams. Cliënten zien een bekend gezicht en kunnen rekenen op persoonlijke zorg. Je zorgt en begeleidt onze cliënten in hun eigen thuissituatie. Elke zorgvraag is anders, dat maakt werken in de thuiszorg zo divers. We ondersteunen bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, wondverzorging, begeleiden bij medicatiegebruik, zwachtelen en nog veel meer.

Centraal Kantoor

Op Centraal Kantoor werken medewerkers die achter de schermen zich bezighouden met het mogelijk maken van de beste zorg. Op deze locatie is onder andere de administratie, Cliënten Service Bureau, PO&O, Facilitaire zaken, ICT en Marketing & Verkoop te vinden.

 

Flexpool

Binnen de Avoord-Flexpool werken medewerkers die alle afdelingen van Avoord ondersteunen. Via een digitaal systeem kun je als flexpool-medewerker precies aangeven wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast zijn al jouw wensen bespreekbaar, zo kun je zelf het aantal uren en de werklocatie bepalen en een goede werk-privé-balans creëren.

Dagbesteding en Dagopvang

Bij de dagbesteding worden cliënten van woongroepen begeleid, gestimuleerd en ondersteund bij individuele en collectieve activiteiten in het kader van zinvolle dagbesteding. Onze collega’s zijn creatievelingen, zo worden regelmatig andere activiteiten gedaan en zijn er beleeftuinen met bijvoorbeeld kippen. Cliënten die zelfstandig wonen en graag meer onder de mensen willen komen, kunnen de dagopvang bezoeken. De activiteiten sluiten aan op de behoeften van de cliënt en worden in overleg met bepaald.