Mail ons Bel ons

Leren en werken

Aan de slag als leerling of stagiair of doorgroeien bij Avoord

Avoord biedt je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Samen kijken we hoe jij aan je toekomst kunt bouwen. Bijvoorbeeld met gerichte opleidingen en cursussen waardoor jij als verzorgende IG en verpleegkundige altijd de beste kwaliteit van zorg kan bieden. 

Opleidingsmogelijkheid

Ben jij op zoek naar een leuke plek om kennis en ervaring op te doen in de zorg? Avoord heeft diverse opleidingsmogelijkheden. Kom je bij ons stage lopen (BOL) of kies je voor een combinatie van werken en leren (BBL)? Wij ontvangen graag jouw sollicitatie. Onze enthousiaste praktijkbegeleiders helpen je in iedere stap verder.

Ben je al in het bezit van een diploma MMZ/SPW of een Belgisch diploma zorgkundige of verpleegkundige? Dan kun je bij Avoord verschillende trajecten volgen zoals de verkorte opleiding Verzorgende IG zodat je direct aan de slag kan.

Naast leertrajecten en stages binnen de zorg, hebben wij ook andere stagemogelijkheden bij ondersteunende diensten binnen onze organisatie.

Een warm welkom geeft een leerling het gevoel dat hij in actie mag komen. Ook leerlingen verdienen goede zorg.
Praktijkopleider
Als je doet wat je leuk vindt, gaat het vanzelf. Zorg is zoveel meer dan alleen zorgen het staat voor mij voor liefde, hoop, professionaliteit en betrokkenheid.
Leerling

Combitraject verzorgende IG/MMZ

Bij Avoord kan je het combitraject verzorgende IG/MMZ volgen zodat je uiteindelijk 2 diploma's op zak hebt. Dit opleidingstraject is ontstaan omdat er steeds meer behoefte is aan medewerkers die zowel deskundig zijn in het verlenen van zorg als in het begeleiden van cliënten binnen hun woon- en leefklimaat.

Deze opleiding duurt 3 jaar en wordt aangeboden in samenwerking met ROC West-Brabant (Vitalis College en Kellebeek College). Tijdens deze opleiding leer je de ouderenzorg goed kennen want elk jaar werk je op een andere afdeling.

Verkorte opleiding verzorgende IG

Wil je in de toekomst werken als verzorgende IG maar heb je geen opleiding in de zorg? Avoord biedt een interne opleiding van 18 maanden voor zij-instromers zodat jij je diploma Verzorgende IG niveau 3 kan behalen.

Deze opleiding is vooral gericht op de praktijk. De theorie dient veelal thuis bestudeerd te worden.  Dit maakt de opleiding intensief. Jouw motivatie en capaciteit zijn essentieel om dit te behalen.  Om aan deze opleiding te starten heb je minimaal een HAVO of MBO niveau 3 diploma (de richting maakt niet uit) nodig.  De opleiding voldoet aan dezelfde normen en eisen als de reguliere ROC opleiding en is volledig erkend.

Bij beide BBL opleidingen krijg je een contract van 28 uur. Daarvan werk je 24 uur in de zorg en volg je één dag per week theorielessen. Behaal je je diploma? Dan krijg je gegarandeerd een vast contract.

De zorg kent flexibele werktijden; ochtend-, avond- en nacht- en weekenddiensten. Het kan voorkomen dat korte en langere diensten werkt én niet elke week evenveel dagen.

Samenwerking met diverse opleidingsinstituten

Avoord werkt samen met diverse opleidingsinstituten, zoals het Kellebeek college, Vitalis college en Avans Hogeschool. Voor het verkorte traject werken we samen met een particulier opleider Oppstap. Alle leerplaatsen van Avoord voldoen aan de kwaliteitseisen van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en als leerbedrijf worden we met een dikke voldoende beoordeeld.

Maak kennis met Laura; leerling bij Avoord

Leer niet om te werken, maar werk om te leren. Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan. Weten wat je wilt, is niet de vraag. Waar houd ik van? Dat is de basis van je toekomst baan.
Stagiair

Maak kennis met Thijs; leerling bij Avoord

Doorgroeien

Ben je bij Avoord gestart als Verzorgende IG en zoek je meer verdieping in je werk of wil de opleiding verpleegkundige gaan volgen? Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn. Zo hebben we diverse BBL plekken voor de opleiding verpleegkunde en bieden vakinhoudelijke verbreding dankzij diverse cursusmogelijkheden.

Interesse?

Heb je interesse in een van deze trajecten of stageplaatsen? Solliciteer direct of neem contact met ons op en we bespreken graag met jou wat het beste bij jouw situatie past.