Mail ons Bel ons

Opleidingen

Bij Avoord hebben we diverse opleidingsmogelijkheden.

BBL Verzorgende IG-MMZ

Bij Avoord kan je het combitraject verzorgende IG/MMZ volgen zodat je uiteindelijk 2 diploma's op zak hebt. Dit opleidingstraject is ontstaan omdat er steeds meer behoefte is aan medewerkers die zowel deskundig zijn in het verlenen van zorg als in het begeleiden van cliënten binnen hun woon- en leefklimaat.
Deze opleiding duurt 3 jaar en wordt aangeboden in samenwerking met Curio (ROC West-Brabant). Om de ouderenzorg zo goed mogelijk te leren kennen, werk je elk jaar op een andere afdeling.

BBL Verpleegkundige

Heb jij je Verzorgende niveau 3 diploma op zak? En wil jij graag verder leren? Bij Avoord kun je in 2 jaar doorstromen naar Verpleegkundige niveau 4. Tijdens de opleiding tot verpleegkundige ben je onderdeel van één van onze teams zodat je jouw kennis en ervaring meteen kan toepassen in de praktijk.

Verkorte BBL Opleiding Verzorgende IG

Wil jij aan de slag in de zorg maar heb je niet de juiste diploma’s? Avoord biedt een interne opleiding voor zij-instromers zodat jij je diploma Verzorgende IG niveau 3 binnen 18 maanden kan behalen! Deze opleiding is een intensieve praktijkgerichte opleiding waarbij je naast een vaste lesdag thuis aan de slag gaat met de theorie. De opleiding wordt betaald door Avoord. Jouw motivatie en capaciteit zijn essentieel om dit te behalen. Om aan deze opleiding te starten heb je minimaal een HAVO of MBO niveau 3 diploma (de richting maakt niet uit) nodig. Wanneer jij je opleiding succesvol heb afgesloten, ontvang je een erkend diploma en een vast contract! Ook tijdens het verkorte traject vinden we het belangrijk dat je breed wordt opgeleid. Tijdens de eerste helft van de opleiding werk je bij een woongroep en de andere helft bij de appartementen/thuiszorg. 

De zorg kent flexibele werktijden; ochtend-, avond- en nacht- en weekenddiensten. Het kan voorkomen dat je korte en langere diensten werkt én niet elke week evenveel dagen.

Bij bovengenoemde opleidingen ontvang je een contract van 28 uur. Daarvan werk je 24 uur in de zorg en volg je één dag per week theorielessen (4 uur wordt betaald, 4 uur is eigen tijd).