Mail ons Bel ons

Werken in het nieuwe team Tijdelijk Thuiszorg AanHuis

Team Tijdelijke Thuiszorg AanHuis, een nieuw team binnen Avoord. Wij zijn benieuwd hoe het is om binnen een nieuw team te werken en specifiek het nieuwe team Tijdelijke Thuiszorg AanHuis. Wij spraken onze collega Minoesch. Minoesch is wijkverpleegkundige in dit nieuwe Avoord AanHuis team: Tijdelijk Thuiszorg. Ben jij net zo benieuwd als wij? Lees rustig verder!

‘’Het nieuwe team Tijdelijke Thuiszorg is eigenlijk net zoals de reguliere thuiszorg teams. Hier en daar zitten er kleine verschillen. Evenals de reguliere thuiszorgteams zijn wij ook te vinden in de wijk en bij de cliënten thuis. Het grootste verschil zit hem in het feit dat het nieuwe team zich focust op tijdelijke zorgvragen.’’ Het nieuwe team richt zich vooral op cliënten die herstellende zijn van een ziekte of operatie. Samen met de cliënt en wijkverpleegkundige wordt gekeken wat de cliënt nodig heeft om na zijn of haar herstel zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

‘’Ik vind de Tijdelijke Thuiszorg een superleuk team. Het betreft de kortdurende zorg. Denk aan de zorg na een operatie of het aanleren van handelingen. Hierdoor krijgen cliënten de eigen regie terug en wordt de zelfredzaamheid bevorderd. Cliënten kunnen daardoor langer thuis wonen en of volledig herstellen na de operatie. Een nieuwe afdeling is natuurlijk altijd wennen en het gaat nu super goed. Het is erg leuk om het proces mee te maken waarin cliënten in zorg en later ook uit zorg gaan.’’

‘’Er hangt een goede sfeer in het team. Wij zijn nu de samenwerking aan het zoeken met ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Door deze samenwerking wordt er gekeken hoe mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ik vind ons team serieus en heel zorggericht. En het is onderling ook supergezellig. Wij lachen veel met elkaar en spreken elkaar vaak. Ons team is gemoedelijk. Wij proberen dit ook over te brengen naar de cliënten en dit werkt. Wij hebben al vaak gehoord dat wij professioneel te werk gaan en dat er zeker ruimte is voor een grapje onderling.”

“Toen ik op bezoek was bij een echtpaar waarbij de man voor zijn vrouw zorgde, maakte meneer de opmerking: ik zorg zo goed voor mijn vrouw, kan je mij niet zo’n blouse van Avoord geven ????. Hier kan ik dan oprecht van genieten, dat de mantelzorger en de Tijdelijke Thuiszorg AanHuis samen het langer thuis wonen op deze wijze bevorderen.‘’