Mail ons Bel ons

Jolanda: ‘Ik ben bij Avoord gaan werken omdat het mij gelukkig maakt’

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende zorgmedewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag vertelt Jolanda van Schie waarom werken in de zorg haar gelukkig maakt: “Toen ik bij Avoord solliciteerde wist ik meteen: hier ligt mijn passie.”

Jolanda werkt twintig jaar in het speciaal basisonderwijs wanneer ze besluit werk te zoeken dat haar écht gelukkig maakt. “In mijn werk ben ik altijd op zoek naar mensen die ik kan helpen. Een paar jaar geleden ging de fysieke conditie van mijn moeder zo erg achteruit, dat ik samen met mijn zussen en broers voor haar ben gaan zorgen. Toen besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. Ik ben toen ik als gastvrouw bij Avoord gaan werken en daar ben ik nu ruim een jaar werkzaam.”

Tijd voor persoonlijke aandacht

Wanneer Jolanda voor haar moeder zorgt komt ze erachter wat ouderen belangrijk vinden. “Werken in de zorg draait om aandacht geven aan mensen. Het is belangrijk dat je ze in hun waarde laat door er voor ze te zijn en een luisterend oor te bieden. Dan zorg je ervoor dat mensen zich gezien en geliefd voelen. Bij Avoord is er altijd ruimte om die persoonlijke aandacht te geven. Daarnaast is het belangrijk de mensen te betrekken bij je werkzaamheden. Dan gaan we samen aardappelen schillen of afwassen. Ik geef ze het gevoel dat ik hun hulp nodig heb om mijn werk af te krijgen.”

En die persoonlijke aandacht heeft een diepe impact op Jolanda: “Je kunt mensen zo makkelijk een fijn gevoel geven met de meest kleine gebaren. Als iemand in zijn eigen wereld aan het mompelen is, dan pak ik ze bij de hand en dan zie je dat de ogen oplichten en ze beginnen te stralen. Ook zonder woorden kun je zo ontzettend veel voor iemand betekenen.”

Iedere glimlach is een cadeau

Jolanda geniet van haar werk als gastvrouw bij Avoord. En dat blijkt uit haar ambitie: “Ik wil doorgaan met wat ik doe. Ik geniet van de momenten die ik de mensen kan geven, iedere glimlach is een cadeau. En ik krijg iedere dag heel veel cadeautjes! De mensen voelen het verschil tussen werk en iets doen wat je hart je ingeeft. Dat heb je nodig als gastvrouw.”

Bovendien kan Jolanda zelf haar rooster bepalen omdat ze bij Avoord in de flexpool werkt. “Vind ik een bepaalde woongroep leuk, dan probeer ik daar wat extra diensten in te plannen. Of bij de collega’s waar ik het goed mee kan vinden. Maar ook om de verpleging te ondersteunen als ik weet dat ze het heel druk hebben. Dan zorg ik ervoor dat de mensen de tijd en aandacht krijgen die ze verdienen.”

Benieuwd naar de vacatures? Bekijk hier de vacatures en solliciteer!