Mail ons Bel ons

Het werk van een teamondersteuner

"Ingrid, heb je al een bon voor dat bed weggedaan? In welke ruimte zijn de zorgleefplan-besprekingen? En oh ja de wastafel van kamer 18E moet worden verlaagd”.

Ik ben Ingrid van Nielen en werk sinds 2009 in de zorg. Vorig jaar ben ik als teamondersteuner gestart; een nieuwe functie binnen Avoord. Na 30 jaar kantoorervaring en 6 jaar werken in de zorg leek het mij een mooie uitdaging deze werkervaringen te combineren. Ik waagde de gok...en dat pakte goed uit. Ik ben sinds januari 2018 teamondersteuner op de zorgappartementen en op de woongroepen somatiek op de eerste etage van Het Anbarg.


Mijn werkzaamheden zijn erg afwisselend. Ik hou mezelf bezig met het voorbereiden van agenda's van werkoverleggen, notuleren en het uitwerken van de notulen. Ik scan diverse formulieren voor de teams en zorg dat deze verwerkt worden in het juiste dossier. Ik bestel alle middelen die de teams nodig hebben om hun werk te kunnen doen en doe dat ook vaak voor de dagbesteding. Daarnaast  beantwoord ik vragen vanuit mijn mailbox, pleeg allerlei telefoontjes met collega’s en met contacten buiten Avoord. Op verzoek van de teams en in overleg met het medisch secretariaat plan ik zorgleefplan-besprekingen, reserveer ik de vergaderruimtes en zorg ik ervoor dat de betreffende bewoner en de eerste contactpersoon worden uitgenodigd. 


En daar houdt het nog niet op…. Regelmatig verzorg ik rondleidingen bij de woongroepen en/of de zorgappartementen voor belangstellenden, zodat zij een idee krijgen wat de mogelijkheden zijn binnen Het Anbarg. Bij het leeg komen van een kamer zorg ik ervoor dat, indien nodig, de kamer weer wordt opgeknapt en schoongemaakt, zodat de volgende bewoner een frisse kamer krijgt. Natuurlijk gaan er wel eens dingen kapot; soms werkt een bed niet meer, is de rem van een rolstoel kapot of functioneert een halsalarm of mobiele telefoon niet naar behoren: ik ben er om de werkbonnen voor onze afdelingen facilitair en ICT uit te schrijven en ze op te volgen, zodat alles weer zo snel mogelijk op orde is. 


Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat de teams met vragen komen waar ik zo 1, 2, 3 het antwoord niet op weet. Daar ligt dan voor mij de uitdaging om het op te lossen. Dat probeer ik dan ook zo goed en snel mogelijk te doen. Ik zorg er in ieder geval altijd voor dat ik voor ze klaar sta met een luisterend oor!


Als teamondersteuner kan ik de zorgteams ontlasten. Door dit werk bij hen weg te halen kunnen zij doen waar ze goed in zijn: zorgen! Daar haal ik voldoening uit. Ik ben blij met deze leuke en afwisselende baan.


Ingrid van Nielen