Mail ons Bel ons

Een dag uit het leven van een verzorgende IG

Het werken als verzorgende IG is superleuk. De dankbaarheid van de mensen is het mooiste wat je krijgt. Ik werk bij Avoord bij de zorgappartementen op Kloostergaard, samen met een geweldig leuk team. Ons team helpt elkaar en is heel sociaal. Als er iets is, kan je altijd een collega raadplegen. Is iemand eerder klaar met de route? Dan helpen we elkaar.

De zorg varieert van complexe zorg tot een praatje maken. Bij de een doe je alleen de steunkousen aan, de ander help je uit bed met een tillift en daarna neem je heel de zorg over. Daardoor zijn geen twee dagen hetzelfde.

We hebben bij ons op de afdeling een cliënt van 103 jaar oud. Deze mevrouw weet het soms niet meer, maar dat is niet gek op die leeftijd. Elke keer als ik binnenkom noemt ze me Gebbie. Deze mevrouw herkent me, pakt me vast, geeft me een dikke kus op mijn wang en zegt "Daar is mijn lieveling! Maar niet tegen de rest zeggen, hoor, dat is ons geheimpje." Zeg nou zelf: hoe geweldig is dat?

Debbie van Wanrooij