Mail ons Bel ons

Corine: ‘Als iemand me naar mijn werk vraagt, voel ik meteen warmte in mijn hart’

Iemand in zijn laatste levensfase nog geluk laten voelen: die missie heeft Corine Nienkemper uit Etten-Leur. Als gastvrouw op de woongroep in Contrefort bezorgt ze de bewoners elke dag weer een leuke dag. Met haar grapjes, liedjes, verhalen en simpelweg met de liefde die ze verspreidt over de groep. Ze vertelt er graag over.

Corine heeft altijd al iets voor ouderen willen betekenen in haar leven. “Het is een heel dankbare doelgroep om voor te werken. En laten we eerlijk zijn: zij hebben nu onze zorg nodig, maar als wij later oud zijn wensen we hetzelfde te krijgen.” Op de woonvoorziening zorgt Corine voor lekker eten, maar ook voor koffie en thee en het sociale aspect. “Ik kan ontzettend genieten van de bewoners zelf. Vaak doe ik na het eten nog iets leuks met ze. Liedjes zingen bijvoorbeeld. Als ik één zin van een lied van vroeger inzet, zijn ze los. Soms lees ik ze voor, verhalen of sprookjes van vroeger. Het is mooi te zien wat dat met deze mensen doet. Je ziet ze stralen op zo’n moment.”

Verlies

Toch kent het werken als gastvrouw ook moeilijke momenten, weet Corine. “Ik bouw heel makkelijk een band op met mensen, ik ben echt een mensenmens. Maar juist dat kent een keerzijde: in dit werk verlies je ook mensen.” Een van de bewoners waarmee Corine een hechte band had opgebouwd, overleed een paar maanden geleden. “We waren tegelijkertijd jarig, onze verjaardag was één groot feest. Hij kon ook heel goed zingen, dat deden we graag samen. Hij was echt mijn zangmaatje.”

Volg je hart

Gelukkig houden deze momenten Corine niet tegen om te gaan voor een baan in de zorg. Met een glimlach blikt ze terug op alle mooie momenten die ze al beleefde binnen Avoord. “Ik heb thuis een papegaai. Op een dinsdagochtend besloot ik haar een keer mee te nemen naar de woongroep. Eenmaal daar heb ik met mijn papegaai naast elke bewoner even gezeten. Iedereen heeft haar geaaid en vastgehouden. Dat soort momenten vergeet ik nooit meer, en zij ook niet.” De warmte waarmee Corine over haar werk spreekt, werkt aanstekelijk. “Als iemand me naar mijn werk vraagt, voel ik meteen warmte in mijn hart. Ik hoop dat ik dit werk nog lang mag blijven doen.” Aan mensen die twijfelen over een baan in de zorg, heeft Corine één duidelijk advies: “Volg je hart en denk aan de medemens. Dan komt het goed.”

Benieuwd naar onze vacatures na het lezen van dit mooie verhaal? Neem een kijkje bij onze vacatures.