Mail ons Bel ons

Blog: Werken als Mbo-Verpleegkundige

Natasja werkt sinds januari 2013 bij Avoord. Ze werkt sinds 2020 als Mbo-Verpleegkundige bij Avoord Aan Huis, team Kloostergaard. Hieronder verteld ze meer over haar werkdag.

“Elke werkdag is anders. Normaal gesproken start mijn dag om 07:00 uur. Ik ga dan naar onze vertrekpost op Kloostergaard om de bijzonderheden van de nacht op te vragen, sleutels te pakken, en de parkeerkaart. Je hebt een aantal cliënten die ingepland zijn op je route. De zorg die je verleend varieert van steunkousen aan doen tot stomazorg.

Als Mbo-Verpleegkundige is het belangrijk dat je een ‘helikopter view’ hebt. Je geeft sturing aan het team door er voor ze te zijn bij vragen of problemen. Binnen het team neem ik ook een coachende rol op me. Om de kwaliteit van zorg continu te blijven optimaliseren, help ik collega’s bij complexe zorgvragen of handelingen.  Verder hebben wij ook de WLZ (Wet langdurige zorg) cliënten onder ons. Wij regelen daar alles voor, zoals zorgplannen opstellen, gesprekken voeren en een oogje in het zeil houden. Tot slot help ik waar nodig als er om hulp gevraagd wordt.

Iedere zes weken hebben we werkoverleg met het vaste team. Daar sluit ook soms de teamcoach en manager bij aan. Verder hebben wij ook overleg met de verpleegkundigen en de wijkverpleegkundigen over overkoepelende zaken.

 Wat het werk als Mbo-Verpleegkundige zo leuk maakt, is de veelzijdigheid en de afwisseling. Je moet snel kunnen schakelen en iedere dag is het weer een verrassing wat er op je pad komt.

Ben jij enthousiast, gezellig, zelfstandig, weet jij van aanpakken én kun je goed met mensen omgaan? Dan ben jij misschien mijn toekomstige collega!”