Mail ons Bel ons

Blog: verzorgende in de nacht

Verbinding: een belangrijke factor binnen Avoord. Verbonden zijn met cliënten, families, maar natuurlijk ook met onze werknemers. We praten graag met ze bij waar we van tijd tot tijd een blog of video van maken. Deze keer gaan we in gesprek met een Verzorgende in de nacht op Kloostergaard te Etten-Leur: één van de zes locaties van Avoord.

Wat vind je zo leuk aan je werk?
‘Bijna alles! Het is heel afwisselend. De verpleegtechnische handelingen spreken mij het meest aan. Maar het ‘papierwerk’ vind ik ook leuk om te doen; dingen regelen, opzetten en organiseren. Ook vind ik de communicatieve kant van dit vak erg mooi. Op een speelse manier krijg ik zo contact met de cliënten waardoor je ook snel een band met hen opbouwt.’

Wat is het grootste verschil tussen dagdiensten en nachtdiensten?
Onze collega’s werken zowel overdag als ‘s nachts. De nachtdiensten worden toch wel als bijzonder ervaren: ‘Wat de cliënten overdag meemaken, verwerken ze ‘s nachts. Als iemand geëmotioneerd in bed ligt te piekeren, loop ik daar niet zomaar voorbij. Ik ga dan op de rand van het bed zitten en vraag de cliënt wat ik hem of haar kan bieden. Hierdoor krijg je meteen hele vertrouwelijke gesprekken.’

Wat vind je van het team?
‘Het team waarin ik werk vind ik erg gezellig. Het team is heel divers: jong, minder jong, ervaren, starter, van alles! Van elke collega leer ik weer andere dingen, dat vind ik erg interessant!’

En Avoord als werkgever?
‘Werken bij Avoord vind ik erg prettig. Naast de leuke collega’s en bijzondere momenten met cliënten, staat Avoord open voor de mening van medewerkers. Wanneer je met ideeën komt, wordt er echt naar je geluisterd en met je meegedacht.’