Mail ons Bel ons

Blog: “Ik krijg elke dag zoveel dankbaarheid.”

“Ben ik niet te oud om nog te switchen?” was één van de eerste vragen die Diana stelde aan onze recruiter. “Welnee, je bent zo oud als jij je voelt! Laten we eens in gesprek gaat om te kijken wat er mogelijk is.”

Diana was 55 jaar toen ze begon met het versnelde opleidingstraject tot Verzorgende IG van Avoord. Diana is in de jaren daarvoor altijd werkzaam geweest als doktersassistent bij een huisartsenpraktijk en in het ziekenhuis. “Mijn dochter volgt de opleiding tot Verpleegkundige. Op een dag bracht ik haar naar haar stageplaats en toen begon het te kriebelen. Ik heb mezelf laten informeren over de opleiding en na een goed gesprek met de recruiter was ik om.”

Zoals het er nu uitziet, gaat Diana in september haar diploma behalen. “Tot op de dag van vandaag heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze die ik destijds heb gemaakt. Het vak van Verzorgende is zo veel meer dan de meeste mensen denken. Naast het uitvoeren van de persoonlijke verzorging krijg ik ook veel verantwoordelijkheden, waarbij ik zelf over bepaalde dingen mag beslissen. Dat vind ik erg leuk. Daarnaast vind ik het werken met cliënten prachtig. Ik krijg elke dag zo veel dankbaarheid.”

De klassen bij Avoord bestaan uit ongeveer 15 leerlingen. “We hebben echt een hele leuk groep. We hebben allemaal hetzelfde doel en daar helpen we elkaar graag bij. We hebben bijvoorbeeld een klassen-app waar weleens vragen worden gesteld en samen proberen we dan het juiste antwoord te vinden. Mochten wij er niet uitkomen dan zit de docent ook in de app. Zij geeft ons ook tips zodat we verder kunnen.”