Mail ons Bel ons

Blog: Birgit Michielsen, Avoord AanHuis

Hoi, ik ben Birgit Michielsen, 22 jaar en ik kom uit Achtmaal. Ik ben net klaar met de opleiding Verzorgende IG/MMZ en werkzaam bij Avoord AanHuis in Rijsbergen.

Op mijn 16e begon ik met de opleiding Verzorgende IG/MMZ via het BOL/BBL traject van Avoord. Het BOL/BBL traject houdt in dat je in het eerste leerjaar begint als BOL leerling en daarna over gaat naar BBL. Al vanaf het eerste leerjaar wen je hier aan. Je begint met één dag per week stage en aan het einde van het eerste jaar loop je 4 dagen stage en ga je 1 dag naar school.  Dit was een fijne overgang. De stages of werkplekken werden, omdat ik mijn opleiding via Avoord deed, altijd voor mij geregeld. Mijn eerste stage was bij een PG-woongroep, wat ik als een fijne stageplek heb ervaren. Ik stond als stagiair niet in de bezetting en liep altijd met een collega mee die mij begeleidde. Daarnaast had ik een vaste werkbegeleider en een praktijkopleider die altijd voor me klaarstonden.

In het tweede leerjaar werd ik een BBL leerling en kwam ik wel in de bezetting te staan. Ik ben de eerste week ingewerkt door collega’s en daarna zelfstandig aan de slag gegaan. Mijn werkplek was toen bij de zorgappartementen. Een hele andere setting maar ook erg leuk! Hoewel de begeleiding er goed was, kreeg ik moeite met de schoolopdrachten en koos ik er uiteindelijk voor om te stoppen.

Twee jaar later zag ik het toch weer zitten om met dezelfde opleiding te starten via Avoord. Ik mocht instromen in het 2e leerjaar als BBL leerling. Mijn werkplek werd weer een PG-woongroep. Een voor mij prettige afdeling om mee te starten want dit was voor mij bekend. Omdat ik eerder de opleiding volgde wist ik wat ik kon verwachten. Dat dacht ik tenminste. Maar de opleiding was nu totaal anders. En beter! Opdrachten en examens gingen me goed af en hierin werd ik net als in het eerste en tweede leerjaar super goed begeleid.

Mijn laatste leerjaar was bij Avoord AanHuis. Dit was wennen, want het is heel anders dan een woongroep of de zorgappartementen. Ik werd ook hier goed begeleid en kon altijd met vragen terecht bij mijn collega’s. Daardoor vond ik mijn draai en zag ik hoe mooi de thuiszorg kan zijn.

Nu ik klaar ben met de opleiding kijk ik terug op de keuzes die ik heb gemaakt om te stoppen en weer te beginnen met de opleiding. Van beide keuzes heb ik nooit spijt gehad. De keuze om te stoppen was voor mij op dat moment nodig., Nu ik terug kijk ben ik dankbaar; ik ben dankbaar voor alles wat Avoord mij geboden heeft, wat ik binnen Avoord heb mogen doen en dat ik uiteindelijk toch mijn diploma heb kunnen behalen. Ik zou het iedereen aanraden om op deze manier te werken en leren.