Mail ons Bel ons

Blog: "Ik vind het mooi om te zien dat ik door deze creatieve oplossing, mevrouw zo blij kan maken.”

*Dit interview is afgenomen begin 2020 voor de uitbraak van het coronavirus.

Marij: “Vanochtend ging om 5:45 uur de wekker. Na een frisse douche, een kopje koffie een lekker ontbijtje ben ik op mijn fiets gestapt om naar het werk te gaan. Eenmaal aangekomen bij Rijserf maak ik een gezellig praatje met mijn collega’s en hebben we even kort een overlegmoment om een aantal cliënten door te spreken. Hup, aan de slag!”

“Vervolgens ga ik naar de eerste cliënt. Mevrouw woont in één van de huurappartementen in Rijserf en krijgt zorg vanuit Avoord AanHuis. Tijdens de kennismaking kwam al snel naar voren dat zij het heerlijk vindt om in bad te gaan. In het appartement zit alleen geen bad maar een woongroep van het Rijserf heeft er wel een. Mevrouw gaat daar dus één keer per week in een warm bad en van dat moment geniet ze intens. Ik vind het mooi om te zien dat ik door deze creatieve oplossing, mevrouw zo blij kan maken.”

Foto blog Marij Avoord AanHuis.jpg

Mijn collega van de woongroep houdt een oogje in het zeil, zodat ik ondertussen langs kan gaan bij andere cliënten. Na 45 minuten kom ik terug bij mevrouw en help haar bij het afdouchen, afdrogen en aankleden. Helemaal fris breng ik haar terug naar haar appartement. Die twinkeling in haar ogen zegt mij al genoeg.”

“Ik stap op mijn fiets en ga in het dorp nog even langs bij een aantal cliënten. Na de laatste cliënt fiets ik nog even langs kantoor en dan sluit ik mijn ochtenddienst met een goed gevoel af. Ik heb weer lekker gewerkt.”